1 Mart 2009 Pazar

ALLAH RIZASI İÇİN BİRAZCIK ZAMAN



Tutsak'ın zamanla ilgili yazısını beğenerek okuduktan sonra bir yandan ders çalıştım diğer yandan düşündüm de benim çok kötü fena bir şekilde ekstra zamana ihtiyacım var. Boşa koyuyorum dolmuyo, doluya koyuyorum almıyo cinsinden bir kapana sıkıştım sanki. Neler yapabilirim:
  • Uyku saatimi 1 saat azaltabilirim. Kolay gibi görünmekle beraber, sabahları bir saat erken kalkmam işime yaramaz, bir saatte etkin çalışılmaz. Bir saat geç yatayım desem, ben belli bir satten sonra yatarsam uyuyamam. Sizce erken kalkma işini 2 saate mi çıkarsam?

  • Öğlen araları yemeğe gitmeyebilirim. Odamda bişeyler atıştırırım. Uf yaaa bu da günün en eğlenceli zamanıydı ama. Yemek bahane arkadaşlarla ne güzel sohbet edip kafa dağıtıyorum bu süreçte. Sizce bu eğlenceden vazgeçsem mi?

  • Haftada 3 gün spora giderim normalde 18.30 da evden çıkar 20.3o da gelirim. Haftada bire mi düşürsem acaba sporu? (uff ya kilo almak düşüncesi bile berbat bi kabus gibi)

  • Haftada 3 yarım gün klinik nöbetim var. Geri kalan zamanların hepsinde ders çalışabilirim ama benim ekstralarım hiç bitmez. Arayan arayana, rica eden edene. Daha sabah geldiğimde kapıda mutlaka birileri beni bekliyor olur. Görmezlikten gelmeye falan çalışırım ama olmaz ki, adam tam kapımın önüne dikilmiş. Bi çay içemeden başların çoğunlukla güne. Sünger Bobuz ya. (haa buarada yanlış anlaşılmasın seve seve yapıyorum). Bir-iki derken bi bakmışım saat 15.30 olmuş. İnsanları kırmadan hastaları başkalarına mı yönlendirsem?

  • Yaaa ben bu arada hiç gezmeye gidemiycem mi, goblem işleyemeyecem mi, kitap da mı okumak yok....bööööööö, naaapcam ben yaaaaaaaa.

  • Bi tane daha fikrim var, bu çok güzel. Sizler bana bir süreliğine 1 er saatinizi borç verseniz de ben sonra size bunları hatta faizleri ile ödesem ha? olmaz mı? lütfeeeennnnn. Söz, geri ödüycem. Ben borcuna sadık bir insanım. Hem zaman nedir ki canım, rölatif bi kavram işte.

Görün işte halimi, neler teklif edecek duruma geldim. Hiiiiii saat 21.50 olmuşşşşşş. benim gitmem lazım. yaaa ben blogları ne zaman okuycam ve yazıcammm. Arkadaşlarrrrr, aranızda ben ders çalışırken bana blogları okuycak biri var mı????????

30 yorum:

siminya dedi ki...

Acınacak haldesin kuş, bunların arasında en makulu spor gününü azaltmak gibi geldi. Erken yatma işi yaş, biyolojik saat buna karşı çıkacaktır, yemeği odanda yersen depresif olursun, goblenle ne işin var? töbe allahım :))

guguk kuşu dedi ki...

Sağol be Simi, gördüğün gibi durumu senden berabat olanlar da var. Fikrin bana da makul geliyor epey bi zaman kazancı sağlayacak gibi görünüyor ama spora gitmeyip, buarada ders çalışırken homini gırtlak durumları da düşünülürse sınava besili bir domuz olarak girme olasılığım epey yüksek. Naapalım, boğazımıza hakim olcaz artıkın. Allaım boşver yaaa, ne tatlı ne akıllı arkadaşlarım var benim yaaaa, gecenin bu saatinde bana yardım ediyolar. Yirim ben seni pempe deliiii.

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Sen böyle diyorsun da bazı insanlar var (ki onları hiç anlayamıyorum) şöyle diyorlar: "Off canım sıkılıyor, zaman geçmek bilmiyor?" :)Buna ne buyrulur?

guguk kuşu dedi ki...

Ya valla çok haklısın kedicim. adamlarda zaman gani. Naapiim ben şimdi. Böyle bi tip bulup ondan isteyim bari zamanı. Lan isteyince de kıymete biner şimdi. Ama işte zamanın ne kadar rölatif olduğunu sen bir kez daha kanıtladın. bana yetmiyo, onlara fazla geliyo. Ben benimkini gere gere yırtcam, ajda pekkanın suratı gibi, onlarınki de 3 beden büyük hayatlarına.Nasıl adalet bu yaaaa? Nasıl benim bu kadar yapacak şeyim varken onların yapacak şeyleri olmuyooo

tutsak dedi ki...

Sevgili guguk kuşu seni okurken ben yoruldum taşımaya çalıştığın yüklerden dolayı. Ben anlamamış olabilirim anlamadığım yerde lütfen beni düzelt.Belki biraz uzun olacak yazacaklarım lütfen sırada bekleyen değerli dostlar kırılmasınlar vs diye kendime birçok dert yaratabilirim ama sadece bir hikaye anlatıp gidicem. Çok sevdiğim üstadım olan kişinin anlattığı bir hikayedir.
Tokat ta bir köye gideceklerdir ve yanlarında bayağı ağır kitap dolu 3 koli kitap vardır. Herhangibir motorlu taşıdın geçmesine müsait bir yolu da yoktur köyün. Kendilerini köye götürecek olan 60-70 yaşlarındaki mihmandar (rehber)yanlarına geldiğinde yanında ne bir eşek ne de başka bir yük aracı yoktur ve yolun uzunluğu yaklaşık 10km kadardır. Üstad sorar ''nasıl götüreceğiz bunca yükü? herhangibir araç yok mu?'' >Karşı tarafın cevabı oldukça basittir ''sorun değil AŞK EŞEĞİNE YÜKLEDİK mi gider'' der ve kolileri yüklenir 10km yolu gıkı çıkmadan taşır. Bilmem yeterli mi .:))Sen de AŞK EŞEĞİNE yükle bırak o taşısın hepsini.
Sevgiler

guguk kuşu dedi ki...

Ne demek Tutsak'cım, burası senin. Ve de çoook haklısın. İlaç gibi geldin bana. işin şakası bi yana, durumum aynen böyle. Ancak aşk eşeği beni kurtarır. çünkü hiç birinde vazgeçesim yok. tabiki ufak tefek oynamalar olacak ama radikal bi değişiklik yapmak zor. Öyleyse en doğrusu, Rabbim yükümü sana yükledim, taşımama yardım et, taşırken yükümün ağırlığı altında ezme beni, haydin bismillah demek. ben hemen yüklerimi alıyorummmm, eşeğin üstüne koyuyorummmmm. Yola devam. Rabbim yeterki sağlık ve gönül huzuru versin, gerisi hallolur inşallah. Her zaman beklerim, kapım sana sonuna kadar açık.

Belgin dedi ki...

Guguk kusum ben sana bir degil iki saat vereyim, hem geri ödemenede gerek yok, sen bir telefon et, ben sana blog, kitap, dergi bilem okurum:))
Her gece iki saat az uyuyayim, bisey olmaz:))

guguk kuşu dedi ki...

İşte bu kadar. Belgincim, ne diyim ben size. Valla sizler varken benim sırtım yere gelmez. şaka bi tarafa manevi destklerinizle götürürüm ben bu işi. Allahhhh bu hızla ben, 24 saati 48 e bilem çıkarırım. İnsanın böyle candan dostları olsun yeterki. Atom karınca oldum valla. Kimse tutmasın beniiiiii.

Kedila ve Meşe dedi ki...

Sana da iyi geceler Pamuk prensesim:)

Biraz dedi ki...

guguk kusu, benim de durumum seninkinden pek farkli degil...ve ben cozumu gerekli zamanlarda calisma tempomu arttirmakta buldum...mesela bu aralar "hafta arasi" herhangi bir etkinlige katilmiyorum...cunku zamanimi yetistiremiyorum...sabah 6 ya da 7de kalkiyorum bazen 5te...aksam 12de 1de yatiyorum ve 5 ya da 6 saat uyku uyuyorum biraz uykudan kismisim gibi gorunuyor...evet evet ben uykudan kismisim.

sufi dedi ki...

Zamansızlığa girmemize az kaldı ha gayret canım.Hızlandıkça boyut falan atlayabiliriz.Sana 2 saat üfledim, sıkılanlardan alıp sana verdim.Nasıl ama bir taşla iki kuş buna derler.Kolay gelsin sevgilerimle.

öykü dedi ki...

Kıyamam:))
Doluya koysam dolmaz..hesabı gıbı olmus bu..
Ne kadar yogun bı trafıgın var gercekten ...
Allah sana guc versın..
Bu arada ben gunumun 1 saatını sana seve seve verıyorum cunku Oyku saat 23 dendı mı coklukla uyuyan bırıdır.. saat 24 e kadar dayanıyorum uyumadan senın ıcın ve o fazladan bı saatımı sana verıyorum:)))

nasılım
:))

Adsız dedi ki...

haftasonu aynı dertten muzdariptim. aslında her hafta sonu aynı muzdariplik. uzun süre aç kalmışbirinin şunu yiycem bunu da yiycem demesi gibi haftasonu olsun o'nu yapıcam bu filmi izliycem şu kitabı okuyacağım hedehödö derim birini zor yaparım. baktım olmuyor koştum ben de mirkelam gibim.

guguk kuşu dedi ki...

Kedilacım, teşekkürler.
Sevgili Biraz, hay allah bak sana da üzüldüm şimdi. benim immün sistem uyku şarjlı. birkaç gün yetersiz uyusam hemen cozutuyo ama alışıcak başka çaresi yok. yav sence bu işte bi gariplik yokmu, niye bu kadar yoğunuz biz. Bende hafta sonu faaliyetlerimi sıfıra düşürme kararı verdim, bir süreliğine.
Ha valla sufi, accık daha zorlarsam ışık hızını geçerim belkim ve sıçrama yaparım. belki zaten koşuşturmaların olmadığı, hawai gibi biyerlere düşer, kokteylimi içer dans ederim. sağol sufim benim, nefesini yüzümde hissettim.
Öykücüm, normalde bende senin gibiyim. erken uykum gelir ve o saati kaçırırsam zombi olurum. Sizlerden gelen saatlerle epey zamanım arttı canlarım. biliyonmu şimdi boğazım zonk zonk yapıyo alimde tylol hot, takviye destek alıyorum ama biliyorum ben üstesinden gelirim. öpüyorum.
Fahimbey'ciğim, ben kendime çare ararken baktım da pekçoğumuz aynı durumdayız. sence bi üst kuruka başvursak, günleri 30 saate çıkarırlar mı, kim çıkarırsa ona oy veririz falan yapsak. Ama inanıyorum ki genel toplamdan keserek 30 saat yapılır ve bi bakmışsın ben 5 yıl sonra mefta. Aslında zaten bu tempoyla yaşarsak 5 yıl sonra yaşayan ölüler olarak dolanacağız sokakta, içi boşalmış, boş boş bakan zombiler gibi. koşalım be fehimbeyciğim bakalım varış nereye.

foodbynil dedi ki...

kuzum bu kadar planlı haytlı olur mu bırak oluruna olmuyor mu olmayanına bırak o zman.Biraz dağınıklığın içinde yaşa ama biraz yoksa benm gibi hayat felsefen olur Allah korusun!!!Benimde zamanım çok kısıtlı en son gidiyorum herşeye son dakka yetişiyorum ama yine de al sana benden 1 saat :D öpüyorum kuzum

guguk kuşu dedi ki...

delişmenim, zaten benim bugüne kadarki hayat felsefem buydu. Kafana göre takıl, hayatını yaşa (kamyon arkası gibi oldu ya). Da buaralar durum vahim. Ohhh allah bereket versin, 1 saatte sende. tamamdır. dur bi hesap yapiiim. Epey oldu yaaa. ben bu saatlerde şimdi nasıl kitap okurum, gezerim, goblen işlerim. hiii hii hiii sizi ammada kandırdım dimi? gel paylaşalım şu bonusları sinemaya gitsek miki. bende öptüm tatlış.

foodbynil dedi ki...

ya yapıcak daha güzel şeyler vat yeniköye gidelim sahilde harika kaşarlı menemen yapıyorlar kahvaltı edelim sonra yerebatan sarnıcına gidelim para atalım dilek tutalım en olmayacak şeyleri dileyelim olacak hissiyle ordan da çıkıp gidelim,sonra seyyar satıcıdan midye alalım pazarlık yapalım bak biz çok alcaz diye :)

foodbynil dedi ki...

ya ben planlar yapmıştım nerde onlar :S

guguk kuşu dedi ki...

Dur yaaaa, öbürlerinin önünde açık açık konuşmayalım, anlayacaklar sonra. uff ne güzel teklifler bunlar valla. Dilek dileyelim bence de mesela allah bize akıl fikir falan versin gibisinden (en olmıycak dedin ya). ufff bittim burda midye dedin mi bende akan sular durur. karadenizliyim ya. hafta sonu zaten bi yere yemeğe gittik sağolsun sankim içimi okumuş hep deniz ürünü yapmış, midyeli pilav, yengeç bacağı, karides, yanınada acaip güzel bi ıspanak salatası. 4 kadeh şarap. dur geliyom.

guguk kuşu dedi ki...

canımsın yaaa, hoşgeldin sazan 3. geçen aynısını bende yaptım öyküye. yaaa birazın yorumu vardı kayboldu. kim çaldı. ne oldu diye. meğer obür yazıma gelmiş yorum. ben salak salak son yazımda arıyom. Aha burda burda deli kız. korkma. geliyom sen bekle.

foodbynil dedi ki...

kalamarda yeriz mi yeriz yeriz yerizzzzzzzz.Bende şimdi midye istiyorum bide karides güveçte olsun bide fırında helva sadece üstünü siyah yerlerini yerim amaa :)ulan sabah sabah nerden geldik burayaaa :D

guguk kuşu dedi ki...

Ne sabahı be öğlen oldu. miden farketti sen hala anlamadın. kalamarrrrrr yenmezmi yenirrrrr. tamam siyah yerleri senin olsun. ben bakiim oraya uçak kaçta.

foodbynil dedi ki...

hayatım gerek yok yollim ben uçağımı ünlü olunca ödücem derim imza sirkülerimi felan veririm 10 yıl sonraya senet falan yazarım :) sen gel yeter ki yada gemiyle gelip alim seni :) fatih karadan yüzdürmüş kuşatmış benimki de olmayacak bişi mi yaa :)

guguk kuşu dedi ki...

sen gemiyle gel. daha afilli olur. şu gıcık olduklarıma da hava atarım. fakültenin önüne de çek. dooooooot diyede düdüğüne bas. hiiii hooooo.

foodbynil dedi ki...

dooot dotttt atla kuşum ben geldim bebeyim lan bak şu insanoğlunu kızdırmayın üstünüze sürerim gemimi akıllı olun adam olun :)

guguk kuşu dedi ki...

hi hiioooo, acaip hoşuma gitti. sür sür üstlerine, bi de dooooot yap arkalarından. altlarına etsinler. sonra gezeriz şuralarda.

Adsız dedi ki...

zaman yönetimi ile ilgili bir eğitim hazırlıyorum, notlar şekillenince paylaşırım; ipuçlarının işine yarayacağını düşünüyorum :)

guguk kuşu dedi ki...

Çiğdemcim, inan çok mutlu olurum. o kadar çok ihtiyacım var ki böyle bir desteğe.

Adsız dedi ki...

benim zamanımın yarısını alabilirsin 24 saat canım:) evdeyim ben üniversite mezunu işsizlerden:) evde patlıyorum sıkıntıdan bu şekilde sana yardım edebilirm seve seve.kolaylıklar diliyorum sana sınavında başarılar diliyorum.bu yoğun çalışmaya değecek canım amaa süreklii çalışma canım kenidne mutlka ama mutlka zaman ayır.sinemaya git,kitap oku.sevgiler:)

guguk kuşu dedi ki...

sağolasın be sanem en bonkör sen çıktın. umarım en kısa zamanda çok mutlu olabileceğin bir işin olur. nerdeee benim gibi birinin sürekli çalışması. dur ya bi bloglara bakiim bugün ne yazmaışlar, aynaya bi bakiim cildim bugün parlak mı, vs vs oyalanıyorum epey.