5 Mart 2009 Perşembe

CAN CANIM



Şu grip bu sefer iyi vurdu beni. Başımı birazcık öne eğsem burnum köy çeşmeleri gibi akıyor anında şırrrrrr. Hasta bakarken dahil olmak üzere habire kuvvetli hapşuruklarla sarsılıyorum. Hastalarda diyordur ki: çattık haaaaaa. Git ellerini yıka geri gel, fırk fırk burnunu çek, sor bakalım hastaya nesi varmış. Bölümdeki herkes çok yaşa demekten yoruldu valla. Burnumu silmekten burun kanatlarım şişti ve kızardı. kanatlanıp uçacak gibi burnum. Eve gelip karnımı doyurduktan sonra, bütün termoforlarımı doldurdum. Koydum sırtıma, patiliyi, minişi, kalpliyi. Ohhh sıcacık, mayıştım, uyumuş kalmışım. İnanılır gibi değil normal uyku saatim dışında asla uyuyamayanlardanım aslında. Diyorum ya bu hain grip beni epey hırpaladı, alacağı olsun.

Buaralar bakıyorumda bizim can pek bi soğuk bana karşı. Şöyle kırgın kırgın bakıyor gözleri sanki. Kesme şeker verdim, yüzüne bile bakmadı. Çekiş çekiş oynayaalım dedim, sırtını döndü. Allah allahhhhh, nesi var bunun. Onu da mı grip yakaladı acep? Ama şu ara ara: öyle olsuuun, aşk olsuuun cinsinden bakışlarını yakalayınca, sordum dayanayıp: kuşummmm, neyin var bakiim senin, benim oluşum büyüycek albay olcak dimiiii....herkeslerden tatlı oluşummm benim....Hadi be dedi tatlışmış, herkeslerden kıymetliymiş, aylardır blog yazıyosun, bi bize yer vermedin yazılarında. Bide beni oyunla, şekerle kandırmaya kalkman yok mu, o daha bi aşağılayıcı. vayyy dedim pamuk şekerim, hokka burunlum küsmüş annişineeeeee. Sen iste yeterki, blog senin olsun. Küççücük oğlan çocuşum benimmmmm. gel bi öpeyim şu burnuşundan da barışalım. Benden şöyle yakışıklı, coool, harika bi tip olarak bahsedersen olur dedi. Ohhhhh muccck diye öptüm onu. Yinede şöyle mıımmmmmmm'ladı. (kızması). Mımlı bebem benim.

İşte buda benim canım. Can yoldaşım. Uyku arkadaşım. Annişinin kuyruğu. Öylece peşimden dolanır ben salona, o salona, ben mutfağa, o mutfağa.....bu böyle sürer gider yatma vaktine kadar. yatma vakti yatağı açarım, hooop gelir bizimki. Ben dişlerimi fırçalamaya giderken şöyle bi bakar arkadam. Oluşum gelme sen ben hemen gelicem derim. Güvenir annişine, bekler. Bi gelirim ki hain benim yerime yatmış. Kakalarım, mmmmmm'lar, itelerim gitmez. oraya sığışır kalırım. Ben hep bükülüp, yan yatarım o da sırtımın boşluğuna sırtını dayar. Ohhhh sıcacıktır oluşum benim, yumuşacık. Öylece uyuruz. Geceleri bazen ayak ucuma geçer, ayaklarımın üstüne yatar. Ayaklarımı kıpırdatamam. İtelerim, hırrrrrrr, itelerim hırrrrrrrr, yorganın üstünden ısırır seninki beni. Sabahları uyanınca bakar şöyle gözlerime, kapalıysa bi pufffflar, geri yatar, accık aralandığını görürse başlar yalamaya, ağız burun kalmaz bende. O peşimde ben önde ordan oraya gider dururuz. Ben yatağı kapamaya çalıştığımda, hooop atlar yatağın üstüne. En büyük keyfi sabah ööööööö sü, sırt üstü yatar, yuvarlanmaya başlar, sesler çıkarır. Ben de şimartırım onu: haniimişşş benim oluşum, öööööö mü yapıyomuşşşşşş, annesi sevsin onuuuuu. Sonra zıp zıp oynar, ben örtüyü kapamaya çalışırım, o engeller. İşte bunlar bizim ritüellerimizden birkaçı. Onu çoooook seviyorum. Bu eve ilk taşındığımızda nasıl olsa bahçeli, içeri almayalım, deri koltukları kemirir belki dedik. Bi hafta anca dayandım. Onsuz ev olmuyor. Yürürken ayaklarından çıkan şıkır şıkır sesleri özledim oluşumun. Onsuz da uyunmuyorki canım. Bildiğimiz gibi yaşamaya devam ettik. O da koltuklarımızı yemedi zaten. Bi kere yılbaşı çamımıza işemeye kalktı o kadar. Aslandır benim oluşum, paşa paşa, albay olucak, komutan olucak benim pamuk şekerim. Onsuz bi hayatı düşünemiyorum. Aklıma bile getirmek istemiyorum. Hep yanımda ol oluşum. severim ben senin patiskalarını (patişleri), kadifeni (göbüşü), pembişini (burnunun üstü). Çocuklar bağırıyo yine "annneeeee oluşuna baaaak, naapıyooo".

(resimdeki şapkayı kafasına takana kadar bizi mahvetmişti, zor çektik valla, hemen de çıkardı, hain oğlan)

Sevgili Guguğunuz.

17 yorum:

Belgin dedi ki...

Cok seker bisey bu ya, bakislari bile bi güzel. Bizim kizlarin alerjisi yüzünden alamadim kendime söyle bir Golden Retriever cinsi bi olus:)
Hangi sehirde kaliyon güzel kusum, bakarsin tanisiriz bi gün:)

guguk kuşu dedi ki...

Ufff bizim evde herkes allerjik, biliyorum çok yanlış ama onun sevgisi bi bambaşka. Konyadayım, her zaman beklerim, neden olmasın, bahçede oturur çay içer sohbet ederiz.

Belgin dedi ki...

Ben de gelirsem Izmirin sirin bi ilcesinde kaliyom, seni de beklerim. He bi de yolun düserse Almanyaya beklerim seni de, Prensesleride. Kac yasin da seninkiler, benimkilerin büyügü 21 , kücügü 7 yasinda:)

öykü dedi ki...

Guguk Kusum oncelıkle cok gecmıs olsun
sen benım su zencefıl karanfıl elma kabugu ıhlamur cayımdan yapsan keske cok ıyı gelıyor bı an once ıyıles ınsallah
Can a gelınce
ah yerım ben onu ya su tatlılıga bak
Burda olsa emın ol sarılrıdım ona:)
kıyamam kıyamam

guguk kuşu dedi ki...

Ooooo araları amma fazlaymış. benimkiler 14 ve 12 yaşlarında. Ahhh bu sene gelecektim eylülde kongre için münihe ama galiba olmayacak şu doçentlik sınavı yüzünden:(

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun. Bu ara beni de ele geçirmeye çalışıyor grip ama direniyorum :)

Belgin dedi ki...

Frankfurte gelirsen ve ya yakinlara haber et, ucar kacar gelir seni bulurum gene:) He bi de genc ve güzel bi annesin, ben öyle düsünüyom, kendimce:)

guguk kuşu dedi ki...

sağol öykücüm geçen sen söylediğinde yaptım ama yaramadı be gülüm. benim grip fena çıktı. ilaç kullanıyorum bakalım ama ayaktayım yıkılmadım.Sümüklü sümüklü geziyorum işte. Eveeeet dimi öykü ablası, şeker o şeker. O da seni görse sevincinden ölür zıp zıp zıplar çok sever misafirleri. Hemen yalardı seni. Ama jaleyji naapar valla bilmem, kedilere pek bi fena düşman.

guguk kuşu dedi ki...

Amman kedicik, dikkatli ol vlla. Vitamin falan destekle. Pinonun trilloylayyylarından iç hemen (thylo hot). Benim gibi fırk fırk, hapşuuuu diye dolaşanlarla muhabbeti kes buaralar. Bu grip pek pis.

sufi dedi ki...

Guguk kuşum;
Bu gün kaç kişiye hastalık vizesi verdin acaba hııı?Olsun aşılanmıştır millet.
Canısına gelince; Bu güne kadar sen ordan burdan yaz, ondan bahsetme, neyapsın senin şekerini.Biz öldürülen 10 yıl önceki köpeğimizi bile yazalım, ya sen? Ben de senin can canın olsam, çok küserdim sana.Hem sen Tontini/Dilek ablamıymış neymiş 5 kere yorum yaz benimle ilgilenme, daha çok naz ederdim biline.sevgilerimle sana ve canına.

guguk kuşu dedi ki...

Valla kimbilir, maske de taktım ama maske falan vız gelir öyle bi gürültüyle hapşuruyorum ki. başlıbaşına bayan mikrop gibiydim bugün. Bayan hapşurak. hastalar çok komik. bana geçmiş olsun diyodu giderken garibime gitti. hep ben onlara derdim:)
Haklısın sufim, küstü paşam. canım sufim köpeğin için çok üzüldüm.:( neden yaparlar bunu, nasıl kıyarlar....Tontinim sana bütün yorumlar feda olsun, yorumlayabildiysem ne mutlu bana, bide başına ekşidim yine yapalım yine yapalım noolur diye. Herkesin yeri ayrı yüreğimde, herkese yer var orda. Hele tontinelere, en güzellerinden yer ayırdım. Tontinim şekerim.

beenmaya dedi ki...

çok çok geçmiş olsun bak bekledim gelmedin akşam bir nane limon kaynatır bir tas hasta çorbası yapar yedirirdim sana kaşık kaşık...

guguk kuşu dedi ki...

Off ba maya, biz şurda belginle hava atıyoz millete yalandan şöööle eğlendik bööle eğlendik diye sen hemen açık veriyon haaaa. canım yapardın bilirim. Uyumuş kalmışım yemekten sonra biraz. normalde imkansız bişey benim böyle alakasız saatlerde uyuklamam. mayacım, gelmiş kadar eğlendik. hayallerimiz sağolsun.

lale kunt dedi ki...

ben onu var yaaa kaç parçaya ayırırım haberi yok saf saf bakıyo.
hırrrlarını da yerim oyyy çok tatlı yaaa..

sana da geçmiş olsun, ben kedi köpek görünce kendimden geçtim yine :)

guguk kuşu dedi ki...

Valla uyuz cadıcım, bende öyle hırpalaya hırpalaya seviyorum canı. En çok da puf puf patişlerini sıkmayı seviyorum. Çok kızıyo ama. patiler pek bi kıymetli. Sağol canım, geçecek umarım bu grip beni pek sevdi gibi.

umursamaz dedi ki...

gecmısoldugunu varsayıyorum hastalıgının:)
bu albayy cokcok tatlııı. :) bayldım:)

guguk kuşu dedi ki...

geçecek geçecek...
evet yaaaa baksana şuna, şapkası bilem var yerim beni onu