17 Mart 2009 Salı

EBEBEYİN VE ORALET


Benim pamuk kalplinin 2 tane dünya tatlısı çocuğu var. Aynen onun gibi sevimli mi sevimliler. Büyük prenses ve küçük prens diyelim onlara. İkisi de minicik ama kocaman çantaları var sırtlarında, kocamaaaaan ödevleri. Sabah okulun önünde karşılaşırız, el sallarlar bana. Hızlı hızlı, devrile, devrile koşarlar derse yetişmek için.

Bugünlerde okulda, kantinden oralet içmek moda olmuş. Bizim küçük prens nam-ı değer cin Ali (çöp gibi kolları ve bacakları ile ona daha iyi bir isim bulunamaz) de bayılıyor öyle kantinin önünde havalı havalı, sıcak oralet içmeye. Hani büyüdü ya seninki. Ancak bi gün çocuklardan biri oraleti üstüne dökünce, tedbir olarak küçük sınıflara yanında bir büyüğü olmadan oralet vermez olmuşlar.

O gün annesine sesleniyor Cin Ali: anneee bana para verirmisin, oralet alıcam da bugün okulda. Büyük prenses (o tam bir prenses annesi gibi yumuşak kalp klubünden): ama küçük sınıflara vermiyorlar ki, yanında bir büyüğün olmadan. Bu arada aralarında sadece 1.5 yaş var, dolayısıyla seninki zoraki ablalardan. Cin Ali çözümü bulmuş: o zaman sen benim EBEBEYİNİM (yerim ben senin lafını) olursun ablaaa, o zaman verir kantinci dimi? Prenses: olmaz, ben de küçüğüm. O zaman İrem ablaya söyleriz (benim büyük prenses), o benin EBEBEYİNİM olur.

yerim ben sizi, yeriiiim. EBEBEYİN miş, oraletmiş. Kantinin önünde havalı havalı dikilip, sıcak oralete üfleyerek içecekmiş benim Cin Alim. Sıcak oralet içince büyünürmüş.

Heyy kantinci amca, boşver döksünler üstlerine, pek bi havalı bu kantin önü oralet muhabbeti. Bana da yazacak şeyler çıkıyor işte.
(Yaa bu arada bunlar bizim prensle prenses diil. :))))))

14 yorum:

Belgin dedi ki...

Allahim ne tatli bunlar, yaaa. Kusum düsünebiliyormusun, bunlarsiz bir dünya. Cocuklari sevmeyenleri bir türlü anlayamamisimdir bu dünyada. Onlar bize o kadar cok güzellik veriyorlar ki:)
Öptüm

guguk kuşu dedi ki...

Öyle spontanlar ki Belgincim, öyle kendilğindenki dünyaları. İzlemesi çok zevkli oluyor. Heleki oyuna dalmış oynayan çocukları izlemek çok hoşuma gidiyor.

kardelen dedi ki...

Canlarım benim böyle kendilerinden büyük kelimeler ettilermi daha bir hüzünleniyor insan sanki hiç büyümelerini istemiyoruz. benim oğlumda öyle kelimeler söylüyorki öylece kalıyorum Allah bağışlasın sizi yavrularınızıda..sevgilerimle...

öykü dedi ki...

ebebeyın ha yerım ben bunları yerım:)
boyle cocukların ebeveynı olmak guzel:)

sufi dedi ki...

Duydum ki gugukkuşum kızın ebeveyn olmuş şimdi sen ne oluyorsun cin alinin tontinisi mi?Ben de seni yerim, sevgilerimle dilek.

foodbynil dedi ki...

bende senin ebebeyinin olim mi?kuşların en iyi güzeli oralet alarım sana:)hatta benim yaşım herşey almaya müsait ne istersen onu anlırım.Şu cimcimeleri merak ettim daha doğrusu hayal ettim iki kardeş sırtlarında kendilerinden büyük çantaları anaaam ben yirin onları:)

Zeugma dedi ki...

Çocukların saflığı,temizliği,güzelliği nerede var?
Hiçbir çıkarları yoktur küçücük kalplerinde.
Yolda gördüğüm çocukları seve seve giden biriyim ben..Yazına bayıldım..
Ayrıca zenci bebek sevmesi başka güzel oluyor.
Amerikalı komşularımız vardı,oradan biliyorum :)
Sevgiler..

beenmaya dedi ki...

bende ebeveyn olurum gerekirse gönüllü yeterki o havayı tatsınlar içsinler oraletlerini :)))

Adsız dedi ki...

ayyy çocukluğumu hatırladım birden, kavuniçi teneke kapaklı oralet kavanozlarını.. ne güzel bi içecekti yaaa.. sonra limonlusu da çıkmıştı, sarı kapaklı..

tabii bu arada zamanelerin cinlikleri de ayrı bi güzel.. :)

guguk kuşu dedi ki...

@leydielifcim,
evet yaa hiç büyümesinler. Kızlarım büyüyüp gitcek diye ödüm patlıyo valla.
@öykücüm,
İnan anneleri de dünya tatlısı bir insan.
@Sufim,
valla öyle oluyo galiba. Evet ya, sen beni sev boşver onları.
@Zeugmacım,
Ben de acaip severim zenci bebekleri, hele o kömür kömür bakan gözlerini. Ayy hep benim de böyle bi bebişim olsa diye içimden geçirdiğimi fark edince, ödüm patladı. Yav 40 kez söylersen olurmuş, ben sonra nasıl anlatırım bizimkine, çocuğun rengini. Dua ettim oldu lafına da kanmaz valla. Şeytan kulağına kurşun.
@Perikızlarının en güzeli, ennn tatlısı, en perisi,
Valla bi tatlılarki, minicik burunları var. Bazen onlar nefes alıp verirken ben solunum güçlüğü çekiyormuşum hissine kapılıyorum. Yav o burun deliğinden nefes geçer mi?Ah be delişmen kız, nasıl ebebeyinim olcan benim....anca ben senin ebebeyinin olurum bu yaşla....Ama olsun sen yine de istediklerime al ama....hımmm siyah Q7 ile başlayabilirsin mesela. Mıncırdımmmm seni.
Cheetoscum benim,
Dimi, biz de çocuktuk bi zamanlar. Şimdi accık büyüdük o kadar. Bi günde çok büyüycez. İşte öyle.

foodbynil dedi ki...

:) oh ohhhh A6 varmış onunla geleyim bari :D

guguk kuşu dedi ki...

@mayacım,
saçlarını iki yandan kurdele ile bağlarız senin de. Bi oralet de senin eline, ben hepinize ebebeyin olurum.

guguk kuşu dedi ki...

Ehh naapiim peri kızı, A6 olsun bakalım. Beni şööle güzel bi abant tatiline de götürürmüsün?

foodbynil dedi ki...

abantı sana kapatimmmm bebeyim :)Abant senin köpeiğin olsssunn