26 Mart 2009 Perşembe

MİM


Sevgili ŞuŞu mimini sevgiyle alıyor ve iki kız annesi olarak cevaplıyorum efendim.

1-çocuk ne kadar erken yürümeyi öğrenirse o kadar iyi terbiye edilir.

a) hiç uygun bulmuyorum: çünkü yürümek fonksiyonu bana terbiye işlemi ile çok alakasız geldi.



2-Bütün zamanını çocuklarıyla geçirmek,bir kadına kanadı kopmuş kuş duygusu verir.

a) hiç uygun bulmuyorum: çünkü ben öyle hissetmedim. Onları da kendi zamanlarınıza katınca daha renkli bir ortam çıkabiliyor.

3-Kendi haklarına sahip olabilmesi için, bazen bir kadının kocasını terslemesi gerekir.

a) hiç uygun bulmuyorum: haklarımızı başkalarını tersleyerek elde edemeyiz, daha politik ve nazik olmalıyız diye düşünüyorum. Terslemenin erkekelerde tepki doğurduğunu düşünüyorum.

4-Akıllı bir kadın,yeni bir bebeğin doğumundan önce ve sonra yanlız kalamamak için elinden geleni yapmalıdır.

a) hiç uygun bulmuyorum: ben hayatım boyunca galiba her işimi kendim hallettiğim için böyle bir ihtiyaç duymuyorum. Birilerinin size destek olması hoş olabilir ama bu boyutta bir zorunluluk değil. hatta işime karışılması canımı sıkabiliyor da. O yorgunluk ve heyecanda bi de başkalarının fikirlerini duymak istemeyebilirim.

5-Eğer anneler dileklerinin kabul edileceğini bilselerdi,babaların daha anlayışlı olmalarını dilerlerdi.

a) hiç uygun bulmuyorum: bu çok sınırlandırılmış bir dilek. ben tanrımdan birşey dileyeceksem en genişinden en bolundan dilerim. bir anne olarak çocuklarım için sağlık, mutluluk ve başarı dilerdim. (daha akıllıca değil mi?)

6-Çocuklar bencil olduklarında,hep birşeyler istediklerinde,annenin tepesinin atması çok normaldir.

c) oldukça uygun buluyorum: ama uygun bulduğum sadece tepesinin atacağı kısmı. önemli olan atmış bir tepeyle ne yapılacağı. olayları büyütmemek lazım. karşınızdaki adı üstüne sadece "çocuk" uygun bir konuşma ve ardından sarılmalı bir barışma yeter diyorum. Ötesi olmamalı.

Yav, baktım da bende hiç bişeyi uygun bulmamışım. Menfi miyim neyim:).

Ben öyle katı kurallara karşıyım. Olayların akışına bırakılması ve buarada gözlemlerin yapılması yeterli diye düşünüyorum. Fazla müdahele aile için yıpratıcı olur. Bizim prensesler habire didişir. Evde hep bir dırıltı var. Eskiden çözüm bulmaya çalışıyordum, işler daha bir sarpa sarıyordu. şimdi takmıyorum, çünkü konular çok anlamsız. Çok başım ağrırsa ikisini de yanımdan def ediyorum, hemen susuyorlar.

SEVGİLERİMLE

9 yorum:

beenmaya dedi ki...

çocuğum yok hatta evli bile değilim ama maddeleri ve cevaplarını okuyunca benim cevaplarımında seninkiyle neredeyse birebir olacağını söyleyebilirim :))

kardelen dedi ki...

Sorulara bence çok doğru cevaplar vermişsiniz yani en azından bende sizin gibi düşünüyorum evlat sevgisinden daha büyük ne varki şu dünyada arada bir deprosyona girsekte bağırsakda çağırsakda onlar bizin canımızın parçası vazgeçilmezimiz. onlar onlamadan annelerde olmaz diye düşünüyorum.Sevgilerimle...

Belgin dedi ki...

Sorulan sorulara cevaplarim aynen seninkiler gibi olurdu, bir tartismaya ne kadar cok insan müdahele ederse, isler de o kadar karisiyor. Birbirlerini tartaklamadiklari sürece, ben de karismiyorum. Onlar zaten bir zaman sonra kuzusarma oluyorlar, sende sinir oldugunla kaliyorsun:)
Öptüm kusum

sufi dedi ki...

Guguk kuşum aldın mı emanetini?

guguk kuşu dedi ki...

aldım sufim, hemen sanada cevabını yazmıştım ama okumadın herhalde. Dur bakiim, bir önceki yazıdamıydı acaba.
Sufilerin en tatlısı, tontinilerin en şekeri, yanaklarını mıncırdım sonra öptüm. ohh ne güzel mis gibi de kokarmış benim tontinim. Haberi verdiğin yetmezmiş gibi bi de gazeteyi gönderdin. sağol canım ama artık adresin elimde:) atlar gelirim sana belki de limon ağacı duruyo dimi? canım yüreğimle öpüyorum seni, teşekkür ederim. Bekle, bigün, ansızın gelirim belki.

Belgin dedi ki...

Güzel kus, Tontiniye giderken beni de cagirmayi unutma, oldu mu:)

ŞuŞu dedi ki...

çokkk teşekkür ederim guguk kuşu.

çok haklısın olayları akışına bırakmakta fayda var.çok müdahaleci olmamak gerekiyor. kollarımızı kanatlarımızı olur olmadık zamanlarda germemek lazım üstlerine. birazda kendi başlarına neler yapabildiklerini,sorunları kendi kafalarınca nasıl çözebildiklerini oturup izlemek lazım. hem böylece tepemiz daha az atar sanırım:)

işin açıkçası bu sorular beni hem şaşırttı,hemde biraz güldürdü. acaba bizimle dalga mı geçiyorlar diye düşünmedim de değil hani :)

sevgilerimle guguk kuşu.

guguk kuşu dedi ki...

@ŞuŞucum hakkaten ben de sorulara şaşırdım doğrusu. Ama dünyayı kendimizden ibaret sanmamalıyız. Sosyo-kültürel yapılar çok farklı ülkemizde. Ben bi süre anormal bir anne olduğumu bile düşündüm. Çocuklar düşünce şöyle bi bakıyodum, problem yok, hadi hadi kalk bakalım diyodum. Etrafıma bakıyordum, ama allahım annelerin feryadı çocuklardan büyük. epey bi süre gaddar olduğumu falan düşündüm. Uff yaa o günlerini özlüyorum, şimdi kocamanlar. sağol ŞuŞucum bana o günleri hatırlattın.

guguk kuşu dedi ki...

@sensiz olur mu güzel saçlım. pijama partisi de yaparız dimi?