5 Mart 2009 Perşembe

MUTLULUK KOVALAMACASI


Gecenin ilerleyen bi vakti, geceye inat mis gibi kahve elinizde, kahvenin tadı dudaklardan dile düşmemişken daha. Bir şarkı çıkar radyoda. Takılır yüreğiniz şarkının nağmelerine, notlarının kuyruğuna. Beraber dans ederler yürek ve müzik. Gizli bir aşk gibi, şahidi yoktur bu dansın. gece, kahve, huzur, müzik....el birliği ile herbir hücrenizi serper evrenin kucağına.......dağılır gider parçalarınız havada....hiç umursamazsınız. geri gelir mi diye telaşlanmaz yürek, dansa devam eder. Evrenin de itirazı yoktur bu birleşmeye. kucaklar her bir parçanızı. tek tek kırlardan çiçek toplar gibi. işte "an" dır o dans, o birliktelik. Rüzgarda savrulan hücrelerinize el sallarsınız, onlar da size. Damlanın denize kavuşması gibi. Denizin damlayı içine alması gibi. Birbirlerinde erirler evren ve siz, bir yandan siz gözlerken olanları. Öylesine oluverirken herşey, bişey katamazsınız bu oluverene, bişey eksiltemezsiniz. zamanı gelince biter dans, seyredilecek bir ben kalmaz geriye. "an" dır yaşanan. Tekrar, tekrar olsun istersiniz.....olmaz artık. ne siz o "an" daki siz ne siz onu dinledikten sonra müzik o müzik, ne kahve o anki kahvedir artık. Siz ve evren bir olmuşken, değişmiştir herşey, sizle birlikte. Aynı ırmakta 2. kez yıkanmazsınız. Günahtır en büyük en affedilmez günah: anı yeniden yeniden istemek, istedikçe kovaladıkça kaçar anlar sizden. istenmez, beklenmez, sahiplenilmez sadece yaşanır.

10 yorum:

tutsak dedi ki...

O an belki yaşanmaz bir daha ama sizin yaptığınız gibi yaşatılabilir bir başkalarına hayalde bile olsa.
Sevgiler.

öykü dedi ki...

O AN

Yaşanan her an
ANI dır..Geride kalır.. Eger varsa simdiki zamanda yasanan guzel bısey ..ıyıce sındırmelı hayatın farkına varmalı.. Gercketn ınanılmaz hızla tuketılen tek sey zaman..

Belgin dedi ki...

Sevgili Tutsaga ben de katiliyorum, ne güzel yasattin bize o AN´i:) Daha bircok böyle AN`lara:)
Sevgiler

Belgin dedi ki...

Ucan Zürafa, cok güzel:)

beenmaya dedi ki...

o an bir daha yaşanmaz aynı şekilde ama çok daha güzelini yaşamak da biraz bizim elimizde değil mi ne dersin...tüm "an"ların tadını çıkarmak dileğiyle...

foodbynil dedi ki...

O anlara geri dönülmeyeceğini bilmek belkide okadar tutkuyla aynı anı düşlemimize sağlıyor.belki de iyi oluyor...

guguk kuşu dedi ki...

evet tutsakcım, an anda kalır ama dediğin gibi anlatılır ve paylaşılabilir olması çok güzel. aaa dersin aynından bana da olmuştu, hatırlarsın, bir gülümseme kalır dudağının kenarında hani tatlının tadının damağında kalması gibidir.
Öykücüm, artık zamanı tüketmekten bıktım yaşamak istiyorum, her anını farkedrek, acısıyla tatlısıyla.
Belgincim, bende uçucam o zürefe gibi, eminim senin hayatında da bissürü vardır o anlardan.
Mayacım, elbette daha güzeli daha az güzeli, yenileri olacak muhakkaki. yeterki anların farkında olalım.
perikızım, noktayı sen koydun bu konuya. kesinlikle yazıda gizli olan buydu işte. delişmenim benim bence de güzel olan yanı onun bi daha hiç yaşanamayacak olması. onu özel kılan sır buydu. Sırrı hepbirlikte paylaşıyoruz artık. muck.

umursamaz dedi ki...

An da kalabilmek değil mi tüm cabamız. dusunuyorum da anların hepsi güzel degıl:( kotu anlarımız da var, ozaman bazen kotu AN' larda da o duyguyu mu yasamak gerek, üzüntübile olsa. ama önemlı olan o AN ında degısecegını bılmek..
sevgiler..

guguk kuşu dedi ki...

Pırıltılı cadıcım, anlamlara anlam yükleyen de kendimiz değilmiyiz aslında iyi ya da kötü diyerek. Çocuklarımıza isim vermek gibi bunun adı ali olsun, o andan itibaren herkes ona ali diyecek. niye? biz dedik diye. evet öenmli olan herşeyin değişeceğini bilmek.

tutsak dedi ki...

Uçup odanıza giren kuş iyi bir şans sembolü olarak görünmektedir. Ama aniden renk değiştirerek bu mutluluğun uzun sürmeyeceği konusunda endişelenmenize neden olur. Bu durumda verdiğiniz cevap hayattaki zorluklara ve belirsizliklere vereceğiniz tepkileri gösterir
Beyaz
Baskı altında sakin ve kararlı davranabilen birisisiniz.
En kötü zamanlarda bile kaygılanmakla yada kararsızlıkla zaman kaybetmiyorsunuz. Eğer durum çok kötüleşirse, gereksiz bir üzüntünün bataklığına gömülmeden kayıplarınızı bir kenara atıp amacınız için kendinize bir yol seçiyorsunuz Bu iradeli tutumunuz işlerin hep yolunda gitmesini sağlıyor.
Dergi knusundaki seçiminiz de;
kaynaklarınızı ve paranızı nasıl kullandığınızı gösterir
.
Siz kendinizi tutumlu olarak tanımlıyorsunuz. Bazıları ise buna cimrilik diyebilirler. Aslında siz paranızı boş şeylerre harcamıyorsunuz ya da kaynaklarınızı ziyan etmiyorsunuz, kara günler için saklamayı yeğliyorsunuz. Aniden bişeyler almak ya da kredsi kartlarınızı borca sokmak gibi bir huyunuz yok.ama kesenin ağzını biraz açmayı denemeniz iyi olabilir. Para iyi yaşamak için bir araçtır sadece.
Değerlendirme konusundaki yorumunuzu bloğuma beklerim.
Sevgiler