8 Mart 2009 Pazar

ORDAN BURDAN, BİRAZ DA ŞURDAN


Derdim şikayetlenmek değil. Başınızı ağrıtmayı da hiç istemem. Amacım trafikte beni kızdıran durumları belirtmek. Bunları karşılıklı konuşmak ve neler yapabileceğimi danışmak.

Küçük şeyler gibi görünmekle beraber altında, temelinde insanların birbirine karşı saygısızlığı ve tahammülsüzlüğünü, eğitimsizliğini ortaya koyan olaylar bunlar. Diğer bir can sıkıcı yönüde gün içerisinde sık tekrarlayarak, bu durumlara karşı tahammül sınırlarımızı zorlaması; kimi zaman da aşması.

neymiş bakalım bu guguk kuşunun tepesini attıran şeyler:
  1. Keyifli, keyifli kırmızı ışıkta beklerken, daha sarının yanmasının saniyesinde belkide yanmadan az önce arkadaki arabadan duyulan daaaaat sesleri. Söylemesi ayıp arabam otomatik, dolayısıyla kalkışlarda gecikmem söz konusu olmuyor. Kırmızıdayken ışığı sürekli kontrol eden pimpirik bi tipim zaten. Sarının anlamı nedir? hazır ol. Yahu geberdin mi? ne bu acelen. Bizim oralarda bi söz vardır, ayıp olmasın ama: tabakhaneye mok mu yetiştirecen. Hani yeşil yanar, bende hiç hareket olmaz, neyse. Dur yaa vazgeçtim ona da neyse diil. Niye mi, yav insanlık hali. O anda dalabilirim, aklıma çook eskilerden bir anı gelir, gözlerim dolmuştur, ya da çok acı bir haber almışımdır telefonla, ya da aniden hastalanmışımdır, belki kalp krizi geçiriyorumdur. Bu saydıklarımın hepsi olasılık dahilinde şeyler. Ya da diyelimki acemiyim, viteste sıkıntı yaşadım. Belki arabam bozuldu. Kahvede lak lak etmeye zaman ver, karşı komşunun kızının ruj rengini çekiştirmeye zaman var, her bir halta zaman var ama saniyenin onda biri kadar beklemek çıldırtıyor beyzadelerimizi. Evet beyzadeler siz yani erkekler bugüne kadar arkadam dııtlayan bi kadın olmadı çünkü. Tabiii, bayan şöförü gördü, biz bi halt bilmeyiz, onlar da alemül ulema ya. Dün düşündüm bunları. Düşündüm o daatlayınca telaşlansam, yanlış bişey yapsam ve kötü şeyler olsa, sebebi ne anlamsız olur: saniyelere tahammülsüzlük ve çok bilmişlik. Bunu her yaptıklarında, daha bi yavaşlıyorum, inat değil mi! Normalde yavaş araba kullanan biri de değilim. Ama bunu hakketiklerine inanıyorum. İyice daaatlıyolar, ben keyfime bakıyorum. Ama gıccık oluyorum bunlara. Niye onlarla beraber yaşamak zorunda olduğumu düşünmeye başlıyorum hemen. Bildiğim bütün kadınsal küfürleri sıralıyorum.

  2. Gelelim 2. sıkıntımıza. Arabada seyir halinde cep telefonu ile konuşanlar. Adam sanki boş tarlada öküz sürüyo. Ohhhh keyifli keyifli, dalmış gitmiş telefon muhabbetine. Hızı, kağnıya eş değer. Lan sollayacam ama uygun bi yer değil, hiç olmazsa az sağa kay da rahat sollayım dimi? Bazıları bi de hem telefon konuşuyo, hem sigara içiyo, hem araba kullanıyo. Tabi onlara sorarsan bu bi beceri. Yav şu telefonlarını kafalarına implante etseler de kurtulsak. Neymiş bu çözemedeğimiz memeleket meseleleri sohbeti telefonlarla. Bi keresinde önümde bi kamyonet. Yolu ortalamış abi, ohhh bi baktım seninki elinde meyve suyu poğaça kahvaltı ediyo. Ahhh ne çok içimden geçti, camı açıp, "oooo abi sabahı şerifler hayırlı ola, bi ince belli bardakta çay da bana yollasana" demek.

  3. Yeşil yanmış, araba otomatik olunca, pıt kalkıyosun (ee alet işler el övünür), kopuyorsun arkandakilerden. O da ne yandaki mok sarısı şahinin içindeki bozulmuş duruma, nasıl olurda bu kadın onu geçer, ondan önce kalkar. Bağarta bağarta zavallı içi geçmiş şahini yetişmeye çalışyo. Bi yandan gözü içerde. yav onlar böyle yaptımı, benimde daha bi basasım geliyo (içimdeki trafik canavarını dürtüklüyolar naapiim). sağdan yanaşıyo, yanaşıyo. Ihhhhh araba öhölüyo olmuyo, yılmıyo, yeniden. Sonunda ben basıp gidince bu iç sıkıcı yarış sonlanıyo.

  4. Bi de akıllı abiler var. Ohh yolu ortalamış. Ne tam sağda ne solda. eh abi akıllı ya. Solun hızına cesaret edemiyo ama sağdan gitmeyi de kendine yediremiyo. Bide mevcut hızına uygun şekilde sağdan giderse, önüne dolmuş falan çıkar, durmak zorunda kalır neme lazım (yani nesine lazım) ortalasın ağam şöyle yolu, ohh havada sıcaksa çıkarsın kolunu camdan, ankaralı turgut baarsın bangır bangır arabadan. Sen sollayıp geçecek olusun adamın damarları kabarır. Nasssı yani, ağır abilere yapılır mu bu? şşşşttt, kadınnnnn. olmazzzzz. Sola kırar hemen.

  5. Öbür akıllı abilere gelelim, efendim kırmızı ışıkta durulur. Kimi düz devam edecektir. Kimi sola dönecek. Yeşil yanar. Öndeki gitmez. Ohhhoo seninki düz gitmeyecek, sola dönüş şeritinde gerilerde kalmayı kendine yedirememiş, ağır abilerden yine. Yakar solla dönüş işaretini. Hadiiii arkadakile başlar doooot, seninkinde tık yok. Zaten orda yeşil ışık da kısa yanar. Herkes aptal ya sol şeride sıralanırken. Bu henüz kimsenin keşfedemediği kurnazlığı keşfetmiştir ya. Neyse manevra yapar yanından geçersiniz, bi de pis pis sırıtmaz mı ( ahh ulan şöyle iri cüsseli, yarma gibi bi herif olacaktım kiiii).

  6. Yan yana üç süslü abla. Sohbet derin yolda yürüyorlar. Yana kaymak mümkün değil, hafiften dıtlarsınız, hafiften dokundurmamak için. Seninkiler döner, öyle bir bakış atarki size, kendinizi tecavüzcü coşkun sanarsınız. AAAA nooluyo bakiiim, ne dıtlıyosun, konuşuyoruz şurda dimi hiç saygın yok mu senin. tTbi yaaa orası kaldırım, ben arabayla kaldırıma çıktım, pardon aplalar. Ağzıma biber sürün benim, ellerime cetvelle vurun... Allahımmmm beni katil etmeeeee. Şeytan in arabadan, dola ellerine şu yolukların saçlarını, vur kafalarını birbirlerine diyo (ah ulan şeytan, dürtme beni).

Yeter yaaa, daha neler neler var kızdığım ama yeter. Sinirlendim be. Amacımdan saptım. İşte böyle arkadaşlar. Karar verdim. Bu tiplere hakkımı helal etmemeye. Öbür dünyada iki elim de yakalarında olsun.


Bu arada bırakalım şu can sıkıcı sohbetleri de, hepinizin mübarek mevlüd kandilini kutlayayım bi ağız tadı ile. Allahım, hepimizi affetsin, böyle güzel günlerin yüz suyu hürmetine. Bizi sonsuz rahmeti ile kucaklasın. Beraberce nice kandili mübareklemek dileği ile (akşam evlerinizde olun haa, bizim prenseslerle size miss gibi kandil simidi yolluycam)


sevgili Guguk Kuşunuz.






17 yorum:

kardelen dedi ki...

Guguk kuşu araba kullanmak böyle zor demek. bu yazıyı okuduktan sonra galiba ehliyet almaktan vazgeçtim. Bu kadar strese dayanılır mı . Siz yine iyi sabretmişsiniz.Bizim burada otobüs şöförlerini özellikle bayanlardan seçiyorlar çünkü onlardan hiç şikayet gelmiyormuş. Kırmızı belediye otobüslerini sürüyorlar bayanlar. Erkeklerin bir bakışı var onlara hiç sormayın. Bense onları her gördüğümde gurur duyuyorum. Sizinde kadınlar gününüz kutlu olsun. Kandiliniz mübarek olsun...

guguk kuşu dedi ki...

Leydielifcim, sakın vazgeçme ehliyet almaktan. Araba kullanmak hiç zor değil ve hatta çok zevkli. Bakma sen bana ben biraz takık biriyim böyle şeylere. mesela sıra kapma meselelerinde de böyleyim, biri benim önüme geçecek diye, pür dikkat kesilirim. Ehliyetini al ve arabayı mutlaka kullan. ehliyet alıp da araba kullanmassan unutup gidiyorsun herşeyi. trafiğe çıkmaktan başka çare yok. Bayan sürücü sayısının artmasını çok istiyorum evet abuk hatalar yapıyoruz bayanlar olarak trafikte ama kesinlikle daha centilgirl üz. ne güzeel, bayan belediye otobüsü sürücüsü... ben de mack tır sürmek istiyom. uff ne havalı.
Canımcım hem kadınlar günün hem de kandilin kutlu olsun. Paketledim yolladım kandil simidini, sıcak sıcak ye emi.

öykü dedi ki...

Gugukkusum:) Butun bunlara ben de gıcık oluyorum. Ama ne yazık kı trafıkte en cok sıkayetcı olduklarım yıne bayanlar desem:)
YOL vermeyen onlar hatalı sollayan yıne onlar..cok asabı davranıslar anı cıkıslar yapan yıne onlar:))
Burdan seslenıyorum bayanlar lutfen ne olursunuz daha dıkkatlı kullanın..bı de asaabıyet gercekten yakısmıo sıze:)

hayırlı kandıller.. sevgıler.

tutsak dedi ki...

Bu kadar olumsuzluktan sonra bende biraz gülümseteyim bari trafikle ilgili bir fıkrayla.
Yaya geçidindeyiz yayalara kırmızı ışık yanıyor ama ortalıkta pek bi araba yok bir genç acelesi var karşıya geçmeye çalışırken polise yakalanıyor ve polis genci yanına çağırıp makbuzu çıkarıp tam ceza kesecekken yanımdaki olaya şahi olan yaşlı teyze sesleniyor gence;''kaç oğlum kaç, kı...nda plakan mı var'':)
Kandiliniz Mbarek olsun
Sevgiler.

guguk kuşu dedi ki...

Bilmem ki öykücüm, biraz feministlik var galiba bende. erkeklerin biz bu teknik işleriz biliriz demesi beni onların hatalarını teyit etmeye yönlediriyor olabilir. Bayan şöförleride en kızdığım şey sürekli sol şeriti işgal etmeleri. Hemde yavaş sürerek. Bilmem bu gece belki biraz (cık) erkeklere haksızlık ettiysem affola. Seninde kutlu olsaun canım.

guguk kuşu dedi ki...

Hakkaten iyi gitti be tutsak. benimki de çok komik bi de fıkra değil gerçek:
kadın katıldığu bi toplantıdan çıktığında hava çoktaan kararmıştır, sokaklar o saatlerde pek tekin değildir. trafik polisi kadını durdurur.
hanımefendi, saatin kaç olduğunun farkındamısınız?
kadın benim gibi önyargılı düşünür, hıh gece bu saatte sokakta olmam rahatsız etti beyefendiyi tabiiii.
evet farkındayım der ters ters. trafik polisinin cevabu şudur?
farkındaysanız niye farlarınızı açmadınız?
günü güzel bitirelim dimi tutsak. Kaandilini kutluyorum. iyi geceler.

guguk kuşu dedi ki...

Öykücüm, sana yorum yazdıktan sonra maillerimi açtım. İnanmıyacaksın belki, amerikadan çok sevdiğim bi hocam kadın sürücülerin yaptığı inanılmaz şeylerle ilgili bi video göndermiş. Bu kadar mı tesadüf olur yani. tamam tamam erkekler sizi azad ettim (sadece bu günlük ama, saate bakiim günün bitmesine 3 dk var, hıh iyi)

Biraz dedi ki...

sorum;
neden otomatik icin ayiptir soylemesi dedin ki?...ne guzel iste otomatik olsun!

yorumum ise;
bizlerde kurallar ihlal edilmek icin , kirmizi isiklar gecilmek icin vardir...ve simdilerde kurallara uyularak araba kullanilan bir yerde araba kullandigim icin ise hem mutlu hem de rahatim...
:)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Geç oldu ama kandiliniz mübarek olsun...

guguk kuşu dedi ki...

Recep Hilmi Tufan, çok teşşekür ederim, geç erken önemli değil.
Birazcım, haklısın yaaa niye öyle yazdım ki:"ayıptır söylemesi". düşündüm 2 nedeni olabilir: 1.cümle daha süslü olsun diye ve 2.bazen insanlar burda bunları öğünmek amacı ile söylediğimizi düşünüyor. Türkiyenin belki ekonomik belki sosyal durumu nedeni ile bazı şeyleri söylerken sanki alttan almam gerekiyormuş gibi düşünüyorum nedense. Bazı insanlar sözleri çok üzerlerine alınıyor mesela yeni öğrendiğin bişeyi onunla paylaşıyorsun, ben bilmiyomuyum sanki diye cevap veriyor. Umarım bi gün bizim insanlarımız da o sosyo-kültürel-ekonomik-eğitimsel seviyeye gelirler. sevgiyle kal.

Belgin dedi ki...

Guguk kusum cok güldüm gene anlatimina, Tutsagin fikrasina da cok güldüm. Haklisin kizmakta, ben izine gelince, üc haftalik izinde araba sürerken, trafik yüzünden sanki ömrümden 10 yil gidiyomus gibi geliyo:) Kusura bakma Kandilini dün cok yogun oldugum icin kutlayamadim.
Sevgiler

guguk kuşu dedi ki...

Canımmm, öncelikle mucckkkkk. Özlemişim de:) naapalım be belgin burası bizim ülkemiz işte. Gitsen özlersen kalsan sinirlenirsin. Arada bi şekilde yaşayıp gitmek lazım.

Belgin dedi ki...

Olsun, kizmak, sinirlenmek Türkiye denen corbanin tuzu biberi. Tuzsuz, bibersiz corbami olur, di mi? Ben gene de cok özlüyorum:)
Senin grip ne durumda, burnun durdu mu bari?
Ah oralarda olup, sicak bir Tavuk corbasi pisirmek vardi ya sana, söle bol limonlu:)

Öptüm yanaklarindan, sarildim SIKICA.

beenmaya dedi ki...

işte bu ve benzeri nedenlerden ötürü ne arabaya, ne araç kullanmaya ne de ehliyet almaya ilgim ve merakım var...

bu arada mimlendiniz efenim :))
http://beenmaya.blogspot.com/2009/03/mimdir-mim.html

Belgin dedi ki...

Kusum sen ne doktorusun, dedi bizim merakli kedi:)

guguk kuşu dedi ki...

Siz ce ne doktoruyum?

Belgin dedi ki...

Ruhumun en güzel doktoru:)