2 Mart 2009 Pazartesi

UYYYYY FADİME DAAAAAA


Fadime dünyalar tatlısı, güler yüzlü, zeki ve kendini geliştirme kapasitesi yüksek bir kız. 1.5 yıldır tanışıyoruz ve onu tanıdığım için inanılmaz mutluyum. Çünkü ender pozitif insanlardan biri. sabahları hep güler yüzle gelir: günaydın hocam. Ama her insan gibi onunda bi kusuru var. Birşeyleri ortadan yok etme ve sonrasında asla hatırlamama. Bu kusur bazen beni sınırlara getirir.

Geçenlerde yeni aldığım örgü dergisini bulamıyorum. Bişeyleri bulamamak benim kabusum gibidir. O şeyin ne olduğu hiç önemli değil, basit bi bez olsun isterse. Mesele onun nerde olduğudur. Deli gibi aramaya başlarım: allah allaaaahh nerde ya bu, üffffff. Büyük prenses: anne yaa boşver çıkar biyerden. Tabi ya çıkar, tamam neyse. 2 dakika sonra: üff yaaa ben onu şuralarda bi yerde gördüydüm. nerde ki bu. şeytan aldı götürdüüüüü diyen bendeniz. Asla aradığımda bulamam. Neden dersiniz? Çünkü Fadime onu en olasılıksız yere koymuştur. En mantık dahilinde olmayan bir yerden es kaza bi gün çıkar ve şoka girersiniz. Nasıl mı? işte aynen şöyle: fotoğraf makinasının şarjını araıyoruz. Yok, heryere baktık, ailece seferberlik ilan ettik, el birliği ile aradık: yine de yok. Buharlaşıp uçmadı ya, evde olmalı ama yok işte. herkesde aynı cümle: fadime nereye koydu kimbilir? Fadimeye sorulur: Fadimecim, fotoğraf makinasının şarjını gördün mü, hani şu büyüklükte, siyah. Yooo hocam hiç görmedim, ben bi bakıyım. Akşam olur: hocam hiç bi yerde yok nerde acaba. İçimde yine aynı bezginlik ve çaresizlik hissi. Kimbilir ne zaman çıkacak. Biz 20 yıl sonra bu evden taşınırken mi kavuşacağız şarj makinemize. Ağlayarak sarılacağız birbirimize, tanrımıza şükrederekten. Veee şarj makinesi akvaryumun dolabından çıkar. Gözyaşları ile birbirimize sarılırız. bi sonraki sefere kadar seferberlik iptal edilir, huzur içinde yaşanılır ve çocuklar her daim uyarılır. aman ortalıkta bırakma. bak sonra fadime saklar haaaa. gülüşürüz mor menekşem ve sarı papatyamla.

Fadimeye sorulur: fadimecim, hani o yeni aldığım, nako örgü dergisi nerde. Fadime: bilmemki hocam bende epeydir ortalıklarda görmüyorum. Hadi bakalııım bildik seferberlik. Hadi çocuklar herkes farklı yerlere dağılsın. sen üst kata bak. Küçük prenses: anneeee, benim dolapta da yok. Sinirli anne: tamam o zaman, balkonuna bak bakiiim. Küçük prenses hiç itiraz etmeden bakar, ne anlamı var canım, kış günü balkonda dergi mi olurmuş demez. Bilir çünkü Fadime bu her yere koyar. Tabiki aynı son asla bulunamaz. Gidilir söylene söylene bi dergi daha alınır. Günlerden bir gün büyük prenses gelir: anne yaaa. bak dergiyi buldum, benim test kitaplarının arasındaymış Bak seeen şu örgü dergisine, oks ye merak sarmış, test çözesi gelmiş. Ulan fadimeeeeeee. Ne alaka yaaa. test kitabı ve örgü dergisi. tek ortak özellikleri kağıttan yapılmış olmaları. Niyeeee koydun ki şimdi buraya. ertesi gün: fadimecim dergiyi buldum. yaaa hocam nerdeymiş. Büyük prensesin test kitaplarının arasında. Bilindik cevap: tiiiiiiih, doğru ya oraya koymuştum. Tiiiiiiiih fadimenin tühüdür. Ve diğerlerinin yüzündeki bilindik yüz ifadesi. Bendeniz: fadimeciğim, bişeyi ortada bulduğunda, onu en yakındaki dolaba koyma, hani yangında ilk kurtarılacaklar gibi. Kendi yerine koy. ya da bırak en iyisi orda kalsın emi. Fadime: tamam hocam.

İki gündür büyük presesin yeni kitabı kayıp. Aranıyor yine. Seferberlik ilanı çıkarıldı. ev arandı tarandı: yok. Sanki fadime bizle oyun oynuyor ya da deniyor bizi. Bişey en alakasız nereye tıkılır. Bakalım bulabilecekler mi? kim bulcak acaba. Hani yarışma programı gibi. Eskiden oynardık ya. biri bişeyi saklardı, öbürleri arardı, yaklaştıkça dıııt dıııt falan derdi saklayan. Daha da yaklaşınca daha yüksek sesle dıtlardı, uzaklaşınca daha alçak sesle. yav bu adaletli, koyan nereye koyduğunu biliyo bari. Dıtlıyo. Biz naapcaz, kimse bilmiyo ki yerini. Yok kitap hiç bi yerde. Ama bazen eğlenceli oluyo. bakalım nerden çıkcak, hi hiii, hiii. Yav en kötüsü, o an kitabı bi okuyasınız geliyo. ille bulmak lazım. ama ne çare kader ağlarını örmüştü bi kere. fadime onu nerelere koymuştu. allahtan ümit kesilmezdi. belki buzdolabındaydı. ne bileyim: mutfak dolabında olabilirdi. Şimdi yeni bir anket yapıyoruz:

Fadime sizce kitabı nereye koydu (tıktı):

a-buzdolabına

b-yorgan dolabına

c-klozetin içine (ne olmuş ya kitap banyoda kalmışsa en yakın tıkılma yeri orası)

d-yan komşunun salonuna

e-ne biliiim ben beeee

Ben yeni bir oyun yaratıcam ve bunun patentini alıcam. oyunun adı: fadime nereye tıktı? yemekteyiz yarışması oluyo da bu niye olmasın.

Seni seviyoruz fadime, öyle şekersin ki. Sanki 3.kızım gibi, kardeşim gibi. Bu da bir oyun gibi. Gülüyoruz beraber preseslerimle birlikte. Hadi bakalım kitap nerelerden çıkcak. Bulunca haber veririm sizlere.

8 yorum:

foodbynil dedi ki...

heheheee ay ne güzel yaa keşke fadime benim komşum olsa çat kapı çıkıp gelse sürekli önüme falan çıksa etrafımdakiler hep negatif tipler yaşam enerjimi emiyolar.Çabuk kuşum fadimeyi kolanla belki kloncanı yerini tutmaz ama idare edebilirim yine de:) SEviyorum seni kuşum hadi kitabı da bulun artık.Cevabım e buarada.Bana sordun arkadışım ona teslim ederken :D

kardelen dedi ki...

Bizim evdede Fadime gibi çok şeker biri var Oğlum Kaan. Eğer birşeyi sakladıysa bir yere sizin bulmanız imkansız evi alt üst etseniz bile. Sadece kendi bulup getirir, nereye saklıyorsa ve öylece bakakalıyorum nerden çıktı bu diye.Bana bakıp gülümseyince unutuyorum herşeyi herşey geçiyor tekrar birşeyler kaybolana kadar :)
Sevgilerimle...

guguk kuşu dedi ki...

perikızıcım, kesinlikle. hep güler yüzlü, pozitif olabilen nadir insanlardan biri. Biraza söyleyelim klonlasın onu bize. klonlarken de şu tıkıştırma genini çıkarsın bi zahmet. negatif tiplere gelince valla ben çoktan bastım biyerlerine tekmeyi. günaydın, hi hi, ki ki. gerisi yok onlara. dur bakalım kitap nerden çıkcak.
leydielifcim, senin canavar, biliyo en azından nereye koyduğunu, bizde o da yokki. ama aynen tiiiii dedimi benim yelkenler suya düşüyo hemen.

foodbynil dedi ki...

evet madem kolnluyoruz bi özellik ekleyip kaldırabilirim tıkıştırmasın yada öle kalsın yaa saklambaç olsun hep,olsun mu?

tutsak dedi ki...

Harika bir düşünce sevgili guguk kuşu fadime üzerine bir program yapmak. Hatta şöyle bir format hazırlanabilir. ''Fadime sizde''isimli programda fadime her hafta bir eve konuk olur ve onun sakladıklarından en fazlasını ve en kısa sürede bulan aile ödülü kazanır.:))
Bu arada Donnie Darko filmini izlemedim en kısa sürede izlemeye çalışacağım
Sevgiler.

guguk kuşu dedi ki...

evet perikızı o gen çıkarılırsa fadime müthiş bişey olur.
Tutsakcım iyi fikir demi. Senin katkınlada acaip para kazanırız. boşversene be doçentli de neymiş. Paraları da paylaşırız.zaten geçen çok güzel bi rüya da görmüştüm. belki buna delalettir.Donnie darkoyu 3 kez izledim. sountracki de harika. mutlaka izle.

öykü dedi ki...

Kıtabın akıbetını cok merak edıyorum:)
Bulunca mutlaka yaz olur mu Guguk kusum:))

guguk kuşu dedi ki...

Ben de. Yazmam mı fadime benim için çok kaliteli bi blog malzemesi.