1 Nisan 2009 Çarşamba

ÖZLEM MİMİ


Varlığı yanımda huzur gibi, gülümseyerek izliyorum, oraya buraya koşuşturup iş yapmasını. Her zaman böyle fedakardır. Camları siliyor, perdeleri takıyor, pilav pişiriyor. Onu izliyorum, var olması, içimi huzurla dolduruyor. Ne güzel beraber bi şeyler yapmak. İşimiz bitsin, sıcacık bi yorgunluk çayı içeriz. Ama sanki acelesi var. balkona doğru seyirtiyor. Biliyorum gidecek. İçim içime sığmıyor. Arkasından koşuyorum. sarılıyorum: noolur gitme, lütfennnnnnn.....Öyle sıkı sarılıyoruz ki...tenini, teninin sıcaklığını ve yumuşaklığını, atan yüreğini hissediyorum hem tenimde hem yüreğimde. Beni içine sokuyor sanki. Saniyeler saatler gibi....Ama bir o kadar kısa. Gitmem lazım diyor..yalvarıyorum noolur babaanne gitme, seni çok özlüyorum. Kollarımın arasından küçük bir bulut topu olup uçuup gidiyor, benim bakan gözlerimi geride bırakıp. Bu benim rüyam. Uyandığımda mutluydum. gerçek bir sarılmaydı çünkü, bundan eminim. Ama onu çok özlüyorum. Pamuk kalplim: bırak artık kadıncağızı diyor. Oysa biliyorum o beni bırakmaz. Bırakmıyacağım. Özlemim yüreğimi ancak böyle yakmıyor. Canımmmm, meleğimmm, babaannem, bıdıbıdam. babayem, yumuşak kollum, yumuşak kalplim benim, geri gel

27 yorum:

öykü dedi ki...

Canmsın Gugukkusum ya
benım de gozlerımı doldurdun sımdı:(

sufi dedi ki...

Öyle deme ne olur, rahat bırak kadıncağızı.Belki de gelmiştir ne biliyorsun.Pambıkına bizden de selamlar olsunnn.

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, bu mimde aslinda ilk aklimiza gelenleri, düsünmeden yazacaktik. Ama nedense MIM kime gittiyse, özlemini yazmis. Yeni adini da sen pek güzel yakistirmissin:))

Adsız dedi ki...

selam bu içten yazın karsında aglattıgın ıcın tesekkur ederım:) ah babanne ah

guguk kuşu dedi ki...

@Dolunaycım, yazıp yazmamak konusunda epey tereddüt ettim zaten. Klinikte yazdım. slya sümük olmadan yazmayı başardım ama. o bir melekti, kahramanım benim. Fedakarlık abidesi. Ahh ahhh
@belgincim yaa, ben böyleyim işte, herşeyi anlamak istediğm gibi anlarım. Ama bugün bunun yazılması gerkiyormuş demekki.
@Sufim, bırakmayan yüreğim. Laf anlamıyorki..ama o rüyalrı görmezsem, ciğerim yanar, ona kavuşuyorum rüyalarımda. Olsun tontinim ona sela olsun. Mekanı cennet olsun bitanemin. Orda rahat yüzü görsün bari.
@Uff Öykü yaaa, naapiim özlüyorum, gelsin istiyorum, gönül ferman dinlemiyor ki, neler yapaıcaktık biz onla ama...ç

nilüfer dedi ki...

Sevgili Guguk Kuşum, o kalbindeki mekanina yerlesmis, oyle olmasa hic ruyanda gorurmusun?hani Mevlana diyorya,iki parmaginin ucunu koy gozun onune,bir seyler gorebiliyormusun bu dunyadan? sen gormuyorsun diye, bu alem yok degil..
kalbine bak orada ÖZlem..
sevgimle..

guguk kuşu dedi ki...

@Düşcüm, evet kalbime yerleşmiş, gitmesini istemiyorum ordan. Onunla birgün başka bir mekanda buluşacağız ümidi ile bekliyorum ama onun mekanına gidebilmeyi hak etmeliyim önce.

umursamaz dedi ki...

hıssedıyorsak tum duyguları, ozaman o duyguları daha once ogrenmıs ve yasamısız demek..
hıssetmeyı, yasamayı ogrenıyoruz..
kımbılır..
sevgılerımle.

guguk kuşu dedi ki...

@pırıltılı cadıcım, evet meleğimle neler yaşadık acı, tatlı. birlikte güldük birlikte ağladık, birbirimize sığındık hep. ok şey öğrendim ondan. En önemlisi de fedakarlığı. Geldiğin için teşekkürler.

özii dedi ki...

Ne zordur sevdiğimiz kollardan , sıcacık sarışılardan uzaklaşmak ve bir daha olmayacağını bilmek. Ama anılarda bile bu kadar güzel yaşatılır. O senin pamuğun olacak sonsuza dek..

tutsak dedi ki...

Reenkarnasyondan bahsederiz ya. Aslında farklı bir reenkarnasyon da (bence ) onun genetik kodlamasını kendinde taşıyor olman ve DNA lar bütün bilgiyi nesilden nesile taşıyorlar. Duygularından taşıdığın kadar bedeninde de taşıyorsun onu ondan bir parçasın çünkü.
Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Evet canim, bazen yazilmasi gerekiyo o duygularin. Yoksa insan kendini patlayiverecekmis gibi hissediyor, solugu kesiliyor.
Bir yürek dolusu sevgi gönderdim, kocaman yüregine:)

guguk kuşu dedi ki...

@evet haklısın Tutsakcım, böyle bakılabilir aslında. O bende şimdi hala yaşıyor, bi yanım o. o zaman hakını vermeliyim. çünkü mükemmel bir insandı. İyi geceler Tutsakcım.
@Öziicim,evet ne kadar geri dönüşümsüz bir gidiş bu. sadece 1 saniyeliğine bile gelmesi mümkün değil. ama rüyalar sağolsun, hep onunla, onlarlayım geceleri. sanki 2 farklı hayatım var. Beni koyup da gitmediler be Özii.

guguk kuşu dedi ki...

@ o kadar çok ağladım ki... gözyaşlarım kurur sandım, kurumadı. Ama biliyorum kavuşacağız. şimdilik burda olmam lazım. Aldım paketini:) baya bi ağırmış ama. Koydum yüreğime. Herkese yer var orda. Sağol canım..

Adsız dedi ki...

Sevgili kuşum, sevdiklerimiz fiziksel olarak bizden ayrılıyorlar gönlümüz ve aklımız onlarda kalıyor; ben de çok rüyalar gördüm ve sonra onları sevgiyle uğurladım, yolunuz açık olsun, ışık dolsun dedim, o zaman acı ve özlemin yerini sonsuz sevgi alıyor...

guguk kuşu dedi ki...

@Biliyorum Cheetoscum, onları tutmaya çalıştıkça farklı fiziksel problemlerimin de geçmediğinin farkındayım zaten. Nedense, mevcudiyeti korumayı bir türlü bırakamıyoruz, sanırım korkularımız var.

Unknown dedi ki...

ZAMAN OLUR HAYALİ CİHAN A DEĞER
Hani zaman zaman canımız bir şeyler çeker, ya tatlı şöyle acılı birşeyler, yada bir yerleri görmek, yaşanmak....vs önü anılmaz, hemen sahip olmak isteriz ve sahip oluncada o istek sanki hiç yaşanmamış gibi bi anda biter unutuveririz.
O güçlü ve asil ve güzel kadına duyulan hasret özlem ne güzel. onu unutulmayan bir istekle gönülerde, kalplerde yaşatmak ona hissedilen güzel duygu ve düşüncelerle yaşamak da ne güzel. İnanın yokluğu bile güç veriyor, öyle bir anneye, bıdıbıdaya sahip olmak.
Hani hep söyleriz bugün ki aklım olsa yada keşke diye (illaki bu düşünce şekli dışa vurulsada vurulmasada hayatımız boyunca bütün faniler için geçerlidir diye düşünüyorum) bazen hayal etmeden de geçemiyorum. Tabiki kendim için ,ailem için ama zaman zaman o espirili ,çok güzel kahkaha atan , şimdi ne olacak tabirini değişik tonalitelerde kullan dünya tatlısı için. Evet şayet koşulları iyi olsaydı diye başlıyor ve gidebildiği kadar neler hayal etmiyorum ki...
ama bu tatlı yada acılı istekler gibi bitiveriyor.Ama bitmeyen ve bitmemesi gereken onunla olan anılar; son zamanları, konuşamıyor ve sol taraf komple tutmuyor idrak ise ara sıra geliyor ve gidiyor. İstanbul'dan gelen kardeşinin oğlunun video çekimi esnasında; annecim bak seni filmini çekiyorlar meşhur olacaksın fatma girik gibi...diyorum o yaşına rağmen (78) buruşmamış olan yüzü ışıldayan gözleriyle hafif yana kayan ağzıyla gülüveriyor hatta o tatlı kahkasını hatırlatırcasına gülüyor karsındakilerin kalpleri ağlasada moral veriyor onlara.
Unutmammak lazım diye düşünüyorum . İnanıyorum bizlere yani kendimize ZARAR verircesine olmayan bu hatırlanıştan onun ruhu mutludur.Ama aksi halde o pamuk kalplinin ruhu inciniverir ve işte o zaman yok oluverir. Bir başka bıdıbıdalı anılarda buluşmak üzere öpüyorum .

guguk kuşu dedi ki...

@O bizim canımızdı, elimizde, kolumuzdu, herşeyimizdi.O bir sevgi ve fedakarlık kahramanıydı. O videoyu izleyemem. Onu öyle hatırlamak istemiyorum. O rüyalarımda hep hatırlamak istediğim şekilde. Kıpır kıpır, neşeli. Onlar giderken, canımdan can koparıp gittiler. Zarar olarak görmüyorum bu acıyı. Onlara yüreğimde bir yer yaptım, yumuşacık, sıcacık. Bin hayatım olsa bininde de beni onun büyütmesini isterdim Rabbimden. Kavuşacağımızı bilmek tek tesellim. Yine camın önündeki somyaya oturup, sağdan gelen araba benim, soldan gelen senin oyunu oynayacağız. Ona anlatacağım çok şey var dilimde. İremle Sinem büyüdüler. Fatma babaannelerini biliyorlar. Ben kocamaaan adam oldum, dedem bunu görsün isterdim....Onlara binlerce kez müteşekkirim.

beenmaya dedi ki...

babannemi hiç tanımadım diyebilirim ve içimde hep ukte kalmıştır anneanne, babaanne ve torun ilişkileri...

guguk kuşu dedi ki...

@Mayacım, o benim annemdi, beni ona 3 aylıkken geldim, beni aynı resimdeki gibi aldı kucağına. Dolayısıyla aslında bende bilmiyorum babaanne ne demek, anneannemi zaten hiç tanımadım. Amaaaan be mayam. Benim hayat türk filmi gibi, anlat anlat bitmez valla:)
amaaan be mayaların ennn tatlısı, bizim de tatlı tontinimiz var işte. Canım sufim benim.

Zeugma dedi ki...

Sevgini ne güzel ne içten anlatmışsın böyle.
Aklıma anneannemi getirdin her satırında,gözlerim doldu..
Çok duygusal bir kuşsun sen Gugukcuğum,çok güzel yazıyorsun gerçekten..

mutfakcini dedi ki...

Canım..En acısı özlem di mi..Çok üzüldüm.sevgiler..

guguk kuşu dedi ki...

@bu anlatabildiğim kadar zeugmacım. içimdekini dile dökecek kelime yok. Canım, anneannelerimiz babaannelerimiz ne şeker insanlardı dimi, ahh ahh bu duygusallık beni bu hale getirdi zati,
utandırma beni zeugma.

guguk kuşu dedi ki...

@anka'cım, evet yalvarıyorsun sadece 1 dk daha, noolur, olmaz mı? ama cevap yok. Ama onu tanımış olmak bir şeref benim için.

Unknown dedi ki...

Guguk kuşum onlar inan hep görüyorlardır ve huzur içindedirler emeklerimiz boşa gitmedi diye.
Zarar vermek derken onlar anne , baba , dede ya hani hikayede bahsi geçer ama tam hatırlayamıyorum;çocuk düşerde bir ses evladım bir yerin acıdımı der sorar ya, diye anımsıyorum hikayeyi. Misal senin yüreğin sızlarsa bir hüzün bir acı yaşarsa zarar görürsen onu sevecen ve fedakerane bir anlayışla istemezler gibi düşünerek yazmıştım.
Ve evlatlar anne ve babalarının kendilerinin ilerleyişini, görmek istiyorlar diye düşünerek sevgimizi ve şükranlarımızı daha metin bir halde yaşamalı yaşatmalıyız diye düşünüyorum.(senin tabirinle salya sümük olmaya direnerek, bazende direnemeyerek tabi) inan belki pek çok bilmediğimiz insan benzer yede benzemez hüzünler yada acılar yaşadı yada yaşamakta yada yaşıyacak. İnanıyorum onlar onlara yapılan dualarla, razı oluşlarla zaten en büyük saadeti huzuru duyuyorlardır.iyi geceler.
Sağlıklar huzurlar ve mutluluklar diliyor hepinizi öpüyorum.

Unknown dedi ki...

ilk fırsatta babaanneme gidip doyasıya sarılıcam, öpüp koklicam mis tenini, bugünde telefon ettim, hastaymış biraz üşütmüş.. off kötü oldum ben ya, dayanamam bende ardından giderim ona bişey olursa :((

guguk kuşu dedi ki...

@Benim içinde öp SeMecim. Kıyamam ben ona, sıcacık bi şal al ona oturduğunda dizlerine örtsün komşularına bunu bana torunum aldı desin bide. Ona çorbada yap tamamı. Hımm sonra birlkte çay için. Bi de benden selam söyle babaannesini çook özleyen bi guguk var sana selam söyledi de. tamam mı? söz yapcan dimi.
bi de o gidecek semeim ama hangimiz önce gider onu bilmiyoruz sadece. geride kalan ..kalacak öylece, yolunmuş tavuk gibi...